Eide og Omegn FK

Dugnad og frivillighet

Dugnad og frivillighet

Dugnadsbasert arbeid er sammen med trenings/medlemsavgift den viktigste inntektskilden til klubben vår. Vi er derfor avhengig av at foreldre stiller opp på de dugnadene som det kalles inn til. I Klubbhåndboken er det nå gjort presiseringer av hva dugnad er og hvilke regler Norges Idrettsforbund har til dugnad og frivillighet. 

Dugnads- og frivillighetskoordinator er daglig leder Stein Erik Blikås.

Hva består dugnadsarbeidet i EOFK i?

  • Opparbeidelse og vedlikehold av eiendom, bygg og anlegg
  • Å være trener og lagleder
  • En rekke funksjoner i styrearbeid, administrativt arbeid, og for eksempel spillerutvikler, trenerutvikler og dommerkoordinator
  • Salg av påskelotteri, Enjoykort (mai), toalettpapir/kjøkkenpapir (august/september) og julekalender
  • Prosjektarbeid (Fotballskoler, Kvalitetsklubb, Klubbhåndbok, mm)

At vi har daglig leder som tar seg av det meste av det administrative i klubben, samt en leder som har hatt svært god kompetanse på søknads- og godkjenningsprosesser, har gjort at det øvrige dugnadsarbeidet "har skapte noe", at man er med på noe som skaper synlige og tydelige resultater. Vi tror dette er viktig for motivasjonen. 

De som ønsker å bidra med store eller små økonomiske eller praktiske bidrag, kan ta kontakt med daglig leder eller lagledere. Det er mange oppgaver å ta tak i!! Ingen for små.

Å være med på dugnad i EOFK er en fin sosial arena og et samlingssted. Selv da Molde FK sitt A-lag var på besøk og holdt fotballskole 15.10.15 tok ikke dugnadsgjengen pause. Vi er svært heldige med mange som legger ned et enormt arbeid. Vi tror også det er slik fordi de som gjør det synes dette er kjekt.

EOFK er heldige og har ildsjeler som stiller opp og legger ned en fantastisk innsats for at klubben skal utvikle seg. Når kunstgressbanen ble bygd ble det lagt ned et imponerende arbeid av mange, totalt nærmere 9000 dugnadstimer fra oktober 2013 til banen ble åpnet i november 2014. Det tilsvarer fire og et halvt årsverk. Willy Farstad, Terje Dyrhaug, Odd Bjørnar Nås, Kurt Ivar Sørvik og Jon Egil Fillingsnes var de med flest timer. Uten disse hadde ikke kunstgressbanen blitt realisert!!!

Terje Dyrhaug har gjort en vanvittig dugnadsinnsats for EOFK gjennom flere tiår, og det toppet seg med over 1.100 timers gratisarbeid med den nye kunstgressbanen. For dette fikk han prisen "ÅRETS DUGNADSHELT 2014" av Gjensidige. Les hva Romsdals Budstikke skrev om dette her: http://www.rbnett.no/nyheter/article10341758.ece

Terje mottok prisen 12.11.14. Her sammen med adm.dir. Vidar Skaar i Gjensidige Forsikring Møre og Romsdal. Foto: Bjørn Brunvoll, Romsdal Budstikke

EOFK er også svært heldig med næringslivet i kommunen som stiller utstyr og kompetanse til disposisjon. Hvert bidrag gjør at det blir utvikling og stor aktivitet. I EOFK snakker vi om "de små tannhjulene som virker på hverandre", slik at aktiviteten blir stor - og god! Dette er viktig; for fotballklubben vår er den største sosiale møteplassen i Eide. Med klubbtrøya på er alle like, vi er stolte og stiller opp for hverandre. Fordi kameratskap forplikter! 

 

Bilder fra Facebookgruppa "EOFK's dugnadsgruppe for kunstgressbanen":

Dugnadsgjeng med Ivar, Jon Egil, Stein Erik, Kurt, Jarl Inge og Terje.

Masser kjøres til

Arbeid med ringmur rundt banen.

Odd Bjørnar Nås var en av de som la ned et stort arbeid med Eide kunstgressbane

Vi fikk også til tribune!

Næringslivet i Eide er en svært viktig bidragsyter, både som sponsor og ikke minst som en stor motivasjonsfaktor og støttespiller. Visnes Kalk AS er en av disse.

Å være leder i EOFK betyr at man "av og til" må legge fra seg dokumentmappa, ta av seg slipset og ta i et tak...

Dugnadsgjeng med godt humør

Og når ildsjelene ikke kommer hjem for å spise, må de få mat der de er. Her er Ingebjørg Ladegård på kunstgressbanen med vaffelrøre. Viktig! 

Fristende med en kommentar her, men med antall timer denne gjengen har lagt ned gjør vi ikke det ;-) Vi sier heller takk!!

Garderobeanlegget

Kjell Gunnar, Jan Hege og Odd Bjørnar

Dette er også dugnad, men trenerne i EOFK er ydmyke og svært takknemmelige for at vi får anledning til å være trenere i verdens fineste spill, i verdens beste klubb, på et anlegg det er få andre som får anledning til. 

Tidlig fase i bygging av Eide kunstgressbane

Eide og Omegn Fotballklubb
Postboks 50
6499 Eide

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift